top of page

על פירוק מרצון ועל חברה מפרת חוק - ביטול האגרה השנתית לרשם החברות

  • תמונת הסופר/ת: (גיא קונפורטי, עו"ד (רו"ח
    (גיא קונפורטי, עו"ד (רו"ח
  • 17 בינו׳ 2021
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 27 באוק׳ 2021

החברה לא פעילה ואתם רוצים להימנע מתשלום אגרה שנתית לרשם החברות? החברה שבבעלותכם לא פעילה והוכרזה כחברה מפרת חוק? פירוק מרצון של החברה היא הדרך הנכונה והזולה להימנע מתשלום אגרה שנתית לרשם החברות.


בתחילת כל שנה אזרחית, אתם מקבלים דרישת תשלום אגרה שנתית לרשם החברות. אבל החברה לא פעילה אז על מה ולמה עלינו לשלם אגרה שנתית לרשם החברות. בעלי מניות מתחלקים לשניים: אלו שמטפלים בדרישת התשלום שמגיעה מרשם החברות ואלו שזורקים אותה לפח. הבלוג הזה חשוב לשניכם.


אם יש בבעלותכם חברה שאין לה שום פעילות (גם אם מעולם לא הייתה לא שום פעילות) עדיין נותרו שני חובות כלפי רשם החברות: הגשת דוחות שנתיים ותשלום אגרה שנתית לרשם החברות בסך 1,500 ש"ח לערך. מבאס. "כסף שהולך לפח" כל שנה. לא מילאתם אחת משני החובות - יש סיכוי טוב שהחברה תוכרז חברה מפרת חוק. זו הדרך של רשם החברות לאלץ אותכם לעמוד בחובות שלכם.


חברה מפרת חוק היא חברה שלא תוכל לבצע עדכונים ברשם החברות (העברת מניות, שיעבודים וכו'). עד כאן לא נורא כי אם החברה לא פעילה, מי צריך שירותים מרשם החברות. הבעיה היא שהכרזת חברה מפרת חוק מובילה לכך שבעלי המניות בחברה לא יכולים להירשם כבעלי מניות בחברה אחרת. מבחינה חוקית רשם החברות יכול להטיל גם סנקציות כספיות על הדירקטורים אם כי עד היום לא נתקלנו במקרה שכזה.


לא פעם קרה שמספר אנשים פנו למשרדינו לצורך הקמת חברה חדשה. יוזמים, חותמים על הסכמים, מתפטרים מהעבודה ועושים הכנות והשקות ופונים להקמת החברה חדשה ואופס... רשם החברות לא מאשר רישום אחד מבעלי המניות כי בעבר הייתה לו חברה שהוכרזה חברה מפרת חוק... פאדיחות... כבר בעלי המניות האחרים מסתכלים עליך בעין עקומה. אנחנו הולכים להיות שותפים של מי שבעבר היה בעל מניות בחברה מפרת חוק - לא נעים. אז מה עושים כדי לבטל את האגרה השנתית לרשם החברות?


















פירוק מרצון היא הדרך היחידה והזולה להימנע מהחיוב בתשלום אגרה שנתית.


על מנת להימנע מהכרזה כחברה מפרה חוק, עליכם לשלם את אגרת רשם החברות ולהגיש דוחות שנתיים. אם החברה שלכם לא פעילה - אין טעם לשלם את האגרה השנתית - חבל על הכסף. הפיתרון נמצא בפירוק מרצון של החברה. בהליך של פירוק מרצון, החברה עוברת 'טפוס טיולים' יוצא, במסגרתו היא נפרדת מרשויות המיסים, מהנושים ומבעלי המניות. בסיומו של התהליך החברה מוגדרת כמחוסלת. על התהליך של טופס הטיולים מופקד מפרק מרצון, אשר מתמנה ע"י בעלי המניות בחברה.


העלות החד פעמית של פירוק מרצון עדיפה בהרבה על האלטרטיבה שהיא תשלום אגרה שנתית או הכרזה על חברה מפרת חוק. משרדינו מעניק שירותי פירוק מרצון, במסגרתם עו"ד גיא קונפורטי מתמנה כמפרק מרצון ומוביל את החברה בבטחה אל חיסולה. כל שעליכם יהיה לעשות הוא להעביר למשרדינו אישור על סגירת התיקים במס הכנסה ובמע"מ. אנחנו כבר נדאג לשאר.


אל תחסכו בכפיות ותפסידו בדליים...

コメント


bottom of page